Blog / Haberler

Bizden Bilgi Dolu Paylaşımlar
Yüzünüzü nasıl şekillendirirsiniz: 5 kolay adım

Yüzünüzü nasıl şekillendirirsiniz: 5 kolay adım

kontürleme nedir? Bazı resimlerden öyle görünse de, konturlama, yüzünüze güzel desenler çizmek için farklı cilt tonlarında kapatıcılar kullanmak değildir. Şekillendirme aslında daha belirgin yüz özelliklerine sahip olduğu yanılsamasını vermek için farklı tonları kullanma sanatıdır.

Öyle görünse de, şekillendirme korkulacak bir şey olmamalıdır. Evet, makyaj vlogger'larının ve kusursuz yüz hatlarına sahip ünlülerin videoları ve resimleri göz korkutucu görünebilir. Ancak yatak odanızda saklanan bir glam makyaj ekibinizin olmaması, evde kontur görünümünü elde edemeyeceğiniz anlamına gelmez.

Tek yapmanız gereken stratejik olarak yerleştirilmiş birkaç bronzlaştırıcı, bir tutam vurgu ve kabarıklık! Yüzünüzü saniyeler içinde sihirli ve acısız bir şekilde şekillendirdiniz. Ancak dikkatli olun, aşırıya kaçarsanız çamurlu çizgiler ve kuru bir ten ile kalabilirsiniz - ideal değil. Ama merak etmeyin, bir kontür felaketi yaşamanızı önlemek için buradayız. Makyaj uzmanlarımız, yeni başlayanlar için yüzünüzü nasıl şekillendireceğiniz konusunda mükemmel bir rehber tasarladı. Bu yüzden adım adım basit şekillendirme kılavuzumuzu okumaya devam edin.

İlk iş, sahneyi ayarlamak
Sahneyi hazırlarken, odanızı kokulu mumlarla doldurmak ve sakinleştirici müzik çalmaktan bahsetmiyoruz. Yine de senin işin buysa, devam et. Şekillendirmeye başlamadan önce, en iyi sonuçları alacağınızdan emin olmak için biraz çalışma yapmanız önemlidir.

Doğru fırçayı kullanın
Doğru aleti kullanmak, herhangi bir makyaj ürününü kullanmanın önemli bir ilk adımıdır. Düz bir fırça veya küçük makyaj fırçası, iş için mükemmel boyuttadır. Ne yaparsanız yapın, pudra veya allık fırçası kullanmayın. İhtiyacınız olan hassasiyeti elde etmek için çok büyükler ve sonunuz Bridget Jones'un takside makyajını yaptığı zamanki gibi olabilir. İyi bir görünüm değil!

Renk Uyumu
Doğru renkleri aldığınızdan emin olmak çok önemlidir. Dünyanın en hassas şekillendirme sanatçısı olabilirsiniz, ancak makyaj tonları teninize uymuyorsa, komik görüneceksiniz. Doğal ten renginizle uyum içinde çalışacak tonları seçin, böylece incelikle işlenmiş, au doğal bir görünüm elde edin. Fondöteninizden yaklaşık iki ton daha koyu olan bir kontur gölgesi ve iki ton daha açık olan bir aydınlatıcı seçin.

Konumlandırma anahtardır
Makyaj eğitimleri rehber niteliğindedir, kutsal gerçekler değil. Kontür yaparken başkasının değil, kendi yüz hatlarınıza uymanız ve teninizin haritasını çıkarmanız önemlidir. Elmacık kemiklerinizin çukurlarını ve yüzünüzün yüksek noktalarını belirleyerek başlayın, böylece daha koyu ve açık tonları tam olarak nereye uygulayacağınızı bilirsiniz.

Anahtar, açık tonların (vurgulayıcı) nesneleri öne çıkaracağını ve sırayla onları daha belirgin hale getireceğini, daha koyu tonların (kontur pudralarınız) ise onları geri çekeceğini hatırlamaktır. Gözleriniz ve elmacık kemikleriniz gibi yüzünüzün belirli bölgelerine ustaca dikkat çekmek ve dikkati diğer kısımlardan uzaklaştırmak için bu tonları kullanabilirsiniz. Bunu başlangıçta yapmak, tam olarak nerede şekillendirmeniz gerektiğini anlamanıza yardımcı olacaktır!